Kylie Minogue Winemaker
Wijnbouw
Sico de Moel
Wijnbouw
03/19/2024
7 min
0

Celebrity Wijngaardeniers

03/19/2024
7 min
0

Tal van beroemdheden hebben hun passie voor wijn gecultiveerd door wijnmakerijen te kopen of te lanceren. Een overzicht...


Iron Maiden

Iron Maiden Darkest Red WineDe Britse heavy metalband lanceerde in 2015 hun Trooper-bier en breidde hun merk in 2024 uit met een krachtige rode wijn: Darkest Red. De wijn, een Douro 2021, heeft 6 tot 9 maanden gerijpt in oude portvaten en is geproduceerd door Van Zeller Wine Collection.

De band, met name voorman Bruce Dickinson, was nauw betrokken bij het selectieproces. De naam van de wijn is geïnspireerd op het het nummer Darkest Hour.


Maynard James Keenan

Caduceus Cellars Maynard James KeenanDe frontman van Tool en A Perfect Circle is ook een gepassioneerde wijnmaker. Hij bezit Caduceus Cellars, opgericht in 2004 Arizona en Merkin Vineyards, 2009 in Californië, waar hij experimenteert met verschillende druivensoorten en wijnmakingtechnieken.

De wijnen van Keenan zijn geliefd om hun unieke karakter en complexiteit. Ze zijn vaak krachtig en expressief, met uitgesproken smaken en aroma's. Keenan is niet bang om te experimenteren met verschillende druivensoorten en wijnmakingtechnieken, wat resulteert in een gevarieerd en interessant assortiment wijnen.


Kylie Minogue

Kylie Minogue WinemakerPopster Kylie Minogue heeft ook een succesvolle carrière als wijnmaker. In 2007 lanceerde ze haar eerste wijn, Kylie Minogue Wines, in samenwerking met de wijnmakers familie Yalumba in Australië.

De druiven voor Kylie Minogue Wines worden geteeld in verschillende wijngaarden in Australië, waaronder de Barossa Valley, Coonawarra en Adelaide Hills. 

Kylie Minogue Wines produceert een breed scala aan wijnen, waaronder Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon en Shiraz. De wijnen zijn geliefd om hun frisse en fruitige karakter.


Gary Barlow

Gary Barlow WinemakerGary Barlow van de Britse popgroep Take That, lanceerde in 2009 in samenwerking met de wijngaardfamilie Jackson Family Wines in Californië zijn eerste wijnen.

De druiven voor Barlow Wines worden geteeld in verschillende wijngaarden in Californië, waaronder de Napa Valley, Sonoma Valley en Monterey County. 

Barlow Wines produceert een breed scala aan wijnen. De wijnen zijn geliefd om hun elegantie en finesse.


Sarah Jessica Parker

Sarah Jessico Parker Invivo WineSarah Jessica Parker, bekend als actrice en mode-icoon heeft sinds 2009 een succesvolle wijnlijn genaamd Invivo X. Ze lanceerde de lijn in samenwerking met de Nieuw-Zeelandse wijnmaker Tim Finn.

De druiven voor Invivo X worden geteeld in verschillende wijngaarden in Marlborough, Nieuw-Zeeland. 

Invivo X produceert een breed scala aan wijnen. De wijnen zijn geliefd om hun frisse en fruitige karakter.


Brad Pitt en Angelina Jolie

Miraval Brad Pitt en Angelina Jolie WinemakerBrad Pitt en Angelina Jolie zijn ook bekend om hun wijngaard Château Miraval in de Provence, Frankrijk. Ze kochten het landgoed in 2008 en produceerden sindsdien samen wijn onder het label Miraval.

Château Miraval heeft 60 hectare wijngaarden, gelegen in de Côtes de Provence AOC.

Enkele van de meest populaire wijnen van Miraval:

 • Miraval Rosé: Een frisse en fruitige rosé met aroma's van aardbeien, frambozen en watermeloen.
 • Miraval Blanc: Een elegante witte wijn met aroma's van citrusfruit, perzik en bloemen.
 • Miraval Rouge: Een krachtige rode wijn met aroma's van rood fruit, specerijen en tabak.

Brad Pitt en Angelina Jolie werkten samen met de Franse wijnmaker Marc Perrin om wijnen te creëren die hun smaak en persoonlijkheid weerspiegelden. De wijnen van Miraval werden alom geprezen door critici en wijnliefhebbers.

In 2021 verkocht Angelina Jolie haar aandelen in Miraval aan de Stoli Group. De scheiding van Pitt en Jolie heeft geleid tot een juridische strijd om de controle over de wijngaard.


Snoop Dogg

Snoop Dogg WinemakerSnoop Dogg heeft sinds 2011 een eigen wijnlijn genaamd 19 Crimes. De wijnen worden geproduceerd in samenwerking met de Australische wijnmaker Treasury Wine Estates.

De druiven voor 19 Crimes worden geteeld in verschillende wijngaarden in Australië, waaronder de Barossa Valley, Coonawarra en Riverina.

Enkele van de meest populaire wijnen van 19 Crimes:

 • 19 Crimes Snoop Cali Red: Een blend van Shiraz, Zinfandel en Petite Sirah met aroma's van rood fruit, specerijen en tabak.
 • 19 Crimes Chardonnay: Een krachtige Chardonnay met aroma's van citrusfruit, perzik en vanille.
 • 19 Crimes Sauvignon Blanc: Een frisse en fruitige Sauvignon Blanc met aroma's van passievrucht, kruisbes en gras.


George Clooney

George Clooney WinemakerGeorge Clooney is sinds 2004 ook een succesvolle wijnmaker. Hij bezit samen met zijn vrouw Amal Clooney, Cindy Crawford en Rande Gerber de wijngaard Domaine du Canadel in de Provence, Frankrijk.

Domaine du Canadel is een wijngaard van 230 hectare, gelegen in de Côtes de Provence AOC en worden gekenmerkt door hun kalkhoudende grond en mediterraan klimaat.

George Clooney is nauw betrokken bij het wijnmaak proces. Hij werkt samen met de Franse wijnmaker Marc Perrin. De wijnen van Domaine du Canadel werden alom geprezen door critici en wijnliefhebbers.


Drew Barrymore

Drew Barrymore WinemakerDrew Barrymore is sinds 2020 ook een wijnmaakster. Ze lanceerde haar eigen wijnmerk, Barrymore Wines, in samenwerking met de wijnbouwersfamilie Famille Lesgourgues in de Provence, Frankrijk.

De druiven voor Barrymore Wines worden geteeld in verschillende wijngaarden in de Côtes de Provence AOC. 

Barrymore Wines produceert een breed scala aan wijnen, waaronder rosé, rood en wit. Drew Barrymore is nauw betrokken bij het wijnmaken proces.


Gerard Depardieu

Gerard Depardieu WinemakerGérard Depardieu, de beroemde Franse acteur, is al decennialang een gepassioneerd wijnliefhebber. In de loop der jaren heeft hij een uitgebreid portfolio aan wijngaarden opgebouwd in verschillende regio's in Frankrijk, waaronder de Provence.

Château de Tigné: Dit is het vlaggenschip van Depardieu's wijngaarden, gelegen in de Loire-vallei. Het landgoed heeft 40 hectare wijngaarden en produceert rode, witte en rosé wijnen.

Château de la Citadelle: Dit 17e-eeuwse kasteel in de Dordogne heeft 12 hectare wijngaarden en produceert rode en witte wijnen.

Domaine de la Janasse: Dit wijndomein in de Rhône-vallei heeft 30 hectare wijngaarden en produceert rode en witte wijnen.

Le Domaine de Clairval: Dit wijndomein in de Provence heeft 20 hectare wijngaarden en produceert rode, witte en rosé wijnen.

De wijnen van Depardieu worden geproduceerd met behulp van duurzame landbouwmethoden. Gérard Depardieu is nauw betrokken bij het wijnmaken proces. Hij werkt samen met getalenteerde wijnmakers. De wijnen van Depardieu zijn geliefd bij wijnliefhebbers over de hele wereld.


Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola WinemakerFrancis Ford Coppola, de beroemde regisseur van films als The Godfather en Apocalypse Now, is al decennialang een gepassioneerd wijnliefhebber. In 1975 kocht hij een wijngaard in de Napa Valley in Californië, en later breidde hij zijn wijnbouwactiviteiten uit naar de Sonoma Valley en de Anderson Valley.

Coppola bezit nu een portfolio van wijngaarden in verschillende regio's in de Verenigde Staten, waaronder:

 • Niebaum-Coppola Winery
  Dit wijnhuis in de Napa Valley produceert rode, witte en rosé wijnen.
 • Inglenook
  Dit wijnhuis in de Napa Valley produceert iconische rode wijnen, waaronder Cabernet Sauvignon en Merlot.
 • Sonoma Estate
  Dit wijnhuis in de Sonoma Valley produceert Chardonnay, Pinot Noir en Zinfandel.
 • Diamond Mountain Ranch
  Dit wijnhuis in de Napa Valley produceert Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc.
 • Great Women of the World
  Dit wijnhuis produceert wijnen die gemaakt zijn door vrouwelijke wijnmakers van over de hele wereld.

De wijnen van Coppola worden geproduceerd met behulp van duurzame landbouwmethoden. Francis Ford Coppola is nauw betrokken bij het wijnmaken proces. Een populaire wijn van Francis Ford Coppola is de Director's Cut Cabernet Sauvignon: Een krachtige rode wijn uit de Napa Valley.


Antonio Banderas

Antonio Banderas WinemakerAntonio Banderas, de Spaanse acteur en regisseur, is sinds 2004 ook wijnmaker. Hij bezit samen met José Antonio López García de wijngaard Anta Banderas Wines in de Ribera del Duero, Spanje.

De wijngaarden van Anta Banderas Wines bevinden zich in de provincie Soria, in het oostelijke deel van de Ribera del Duero.


Sting

Sting WinemakerSting, de Britse zanger en songwriter, is sinds 1999 ook een succesvolle wijnmaker. Hij bezit samen met zijn vrouw Trudie Styler vijf wijngaarden in Italië en Toscane:

 • Il Palagio
  Dit wijnhuis in Toscane produceert rode, witte en rosé wijnen.
 • Tenuta del Palagio
  Dit wijnhuis in Toscane produceert Chianti Classico wijnen.
 • Le Vigne
  Dit wijnhuis in Puglia produceert rode en witte wijnen.
 • San Guido
  Dit wijnhuis in Toscane produceert Super Tuscans.
 • Rocca delle Macie
  Dit wijnhuis in Chianti Classico produceert rode en witte wijnen.

De wijnen van Sting worden geproduceerd met behulp van biologische landbouwmethoden. De wijnen zijn geliefd om hun elegantie en finesse.


Harry Styles

Harry Styles WinemakerHarry Styles, de Britse zanger en acteur lanceerde in 2022 zijn eigen wijngoed, Pleasing Wine, in samenwerking met de wijnmaker Austin Mills.

Pleasing Wine produceert wijnen in Californië, Verenigde Staten. De druiven worden geteeld in de Santa Barbara County.

Pleasing Wine produceert momenteel één wijn: Pleasing Wine California Pinot Noir: Een lichte en fruitige rode wijn gemaakt van Pinot Noir-druiven.

Reacties
Categorieën