18 juli 2023 
2 min. leestijd

Wijngaard ruzie tussen Brad Pitt en Angelina Jolie

De voortdurende ruzie tussen de Hollywood-sterren Brad Pitt en Angelina Jolie over hun Franse wijngaard, Château Miraval, blijft maar escaleren, met nu alweer een nieuwe rechtszaak tegen Pitt. Deze keer komt de aanklacht van Nouvel, het bedrijf dat ooit eigendom was van Angelina Jolie. Nouvel beweert dat Pitt winst van de wijngaard in eigen zak heeft gestoken, in plaats van het bedrijf.

Deze nieuwste aanklacht volgt op eerdere rechtszaken die door Jolie zijn aangespannen om dezelfde reden. In eerdere gevallen eiste Jolie ongeveer 226 miljoen euro van Pitt, maar Nouvel gaat zelfs een stap verder en eist nu maar liefst 315 miljoen euro van de acteur.


Château Miraval: Een romantisch bezit verstrengeld met juridische twisten

De wijngaarden van Château Miraval hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot enkele eeuwen geleden. Het landgoed dateert uit de 17e eeuw en beslaat ongeveer 400 hectare, waarvan ongeveer 30 hectare is beplant met wijngaarden.

In 2008, toen Brad Pitt en Angelina Jolie nog getrouwd waren, kochten ze gezamenlijk het prachtige Château Miraval in het Franse Correns. Jolie kocht haar aandeel in het landgoed via haar eigen bedrijf Nouvel, en na hun scheiding in 2016 bleef deze constructie intact.

De juridische strijd draait om het bezit en de controle over de beroemde wijngaard. Na hun scheiding wilde Brad Pitt volledige controle over het wijnbedrijf, maar volgens Jolie en Nouvel gebruikte hij miljoenen van de winst voor persoonlijke uitgaven, zoals de renovatie van een zwembad en de bouw van een opnamestudio.

Château Miraval staat niet alleen bekend om de bekende eigenaren en de voortdurende ruzie, maar ook om de prachtige wijngaard en de uitstekende wijnen die er worden geproduceerd.


Wijnen van Château Miraval

Chateau Miraval RoséChâteau Miraval staat vooral bekend om zijn voortreffelijke roséwijnen, die wereldwijd veel waardering krijgen. De roséwijnen van Miraval zijn elegant, verfijnd en hebben een lichte kleur met delicate aroma's van vers fruit en bloemen.

Naast de befaamde roséwijnen produceert Château Miraval ook rode en witte wijnen. De rode wijnen zijn vaak een blend van Grenache, Syrah en Cinsault, terwijl de witte wijnen meestal voornamelijk gemaakt worden van de Rolle-druif (ook bekend als Vermentino).


Wraakzuchtige acties?

Beide partijen, Nouvel en het advocatenteam van Jolie, beweren dat Pitt's acties worden gedreven door wraak. In 2021 verkocht Jolie haar aandeel in Château Miraval, dat in handen was van Nouvel, aan een Russische oligarch. Pitt beweert echter dat hij hier nooit goedkeuring voor heeft gegeven en stelt dat de oligarch de wijngaard voor onethische doeleinden wil gebruiken. Pitt had liever het aandeel van zijn ex-partner overgenomen.

Sinds de verkoop gedraagt Brad Pitt zich volgens het advocatenteam van Nouvel "als een wispelturig kind." Ze beweren dat "hij weigert om Nouvel te erkennen als een gelijkwaardige partner in dit bedrijf." Tot op heden heeft Pitt nog niet gereageerd op de nieuwste rechtszaak.


Conclusie: Geen einde in zicht

De ruzie tussen Brad Pitt en Angelina Jolie over Château Miraval lijkt voorlopig nog geen einde te hebben. De juridische strijd heeft de afgelopen jaren aanhoudende spanningen tussen de twee Hollywood-sterren veroorzaakt. Met nog een nieuwe rechtszaak op komst, is het onduidelijk hoe deze zaak zal aflopen.

Reactie plaatsen