Wijnbeleving Cadeau!

Je kunt nu een heel bijzonder wijncadeau te geven voor een èchte wijnliefhebber: het ambacht van wijn maken. 

Ervaar  de komende jaren live het  proces van wijn maken. Vanaf de aanplant van je eigen wijnstok tot het bottelen van je eigen wijnen.


  • Ervaar zelf het mooie ambacht van wijn maken. Je bent erbij op het moment dat het daadwerkelijk gebeurt op de wijngaard.
  • Beleef elke fase van de wijnproductie; van aanplant, groei en oogst tot vinificatie, proeven en bottelen van je eigen wijnen.
  • Ontvang de gebottelde opbrengsten van je wijnstok en wordt uitgenodigd voor speciale leden events, zoals aanplantdagen, oogstfeesten, blendingparties, barreltasting en nog veel meer.
50%
Ervaar het Ambacht van Wijnmaken
het leukste cadeau voor de èchte wijnliefhebber
GEEF EEN WIJNBELEVING CADEAU
Wijnstok Cadeau geven voor de wijnliefhebber

Ervaar het tijdloze ambacht van wijnproductie en neem jouw wijnliefhebber mee op een avontuur.

Een wijnbeleving op Domein Bergen gaat verder dan de adoptie van een eigen wijnstok. Je wordt de komende jaren connaisseur op het gebied van duurzame wijnbouw in Nederland.

wij nemen je stap voor stap in het hele proces

wijnstok aanplanten op de wijngaard

Aanleg van de wijngaard

bodemvoedselweb, drainage, eindpalen, tussenpalen, bedrading. 

wijnstokken

Aanplanten wijnranken

plantgaten, wortelstokken, plantstaaf, groeihuls, sticofix klem

jonge wijnstokken aangeplant

Eerste groeiseizoen

groeizaam weer, schoffelen, groei wortelstelsel, eerste kiekeboe

wijnstokken wintersnoei

1e wintersnoei

terugsnoei op 2 ogen, zachte snoeimethode, onkruidvrij maken

wijnranken op de wijngaard

2e groeiseizoen

 onstuimige groei, zomersnoei

aanbinden wijnstokken

Stammen poetsen

gezonde stam kiezen, aanbinden, stam onder 1e draad schoon

wijngaard

Loofwand beheer

groene loofwand uitdunnen, aftoppen, alle blad in de zon.

Groene oogst jonge wijnstok

Groene oogst verwijderen

druivengroei kost de jonge wijnrank veel kracht, 1 a 2 trosjes max.

wijnoogst druiven

Première oogst

suikerwaarde meten, mousserende wijn, met of zonder alcohol.

en dan pas gaan we echt beginnen!

Je wordt uitgenodigd voor onze oogstfeesten, vinificatie, blendingparties, barreltasting, bottelen en nog veel meer

We doen het allemaal samen.

Ondertussen houden we je op hoogte van alles wat er gebeurt op de wijngaard.
We houden niets achter en vertellen je alles!

Sico de Moel

Kennis & Kwaliteit

Sico de Moel is initiatiefnemer van Domein Bergen. Hij is een gepassioneerde liefhebber van wijnen en brengt zijn uitgebreide expertise en kennis in de praktijk als gastronomisch wijngaardenier. Met een uitgebreide staat van dienst als gediplomeerd Gastronoom & Sommelier en de Advanced Level Qualification for Professionals in the Wine Industry, uitgereikt met lof door het Internationale Wine & Spirit Education Trust in London, is hij een autoriteit in zijn vakgebied.


Als voormalig sommelier van het gerenommeerde restaurant L'invité in de Amsterdamse Jordaan, heeft Sico jarenlang met passie en toewijding lokale wijnen van Nederlandse bodem geschonken. Hierdoor heeft hij nauwe banden opgebouwd met de beste wijnmakers van Nederland, die op hun beurt structureel meekijken en adviseren op Domein Bergen.


Sico zorgt ervoor dat alle leden continu op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de wijngaard door middel van boeiende updates, inspirerende foto's en meeslepende video's. Van de besluitvorming en uitdagingen tot de successen en triomfen, alles wordt openlijk gedeeld met de leden. Bij Domein Bergen streven we ernaar om niets achter te houden, zodat je vol vertrouwen kunt genieten van je lidmaatschap en betrokken kunt zijn bij elk aspect van de wijnproductie.

We werken samen
met de beste experts op het gebied van duurzaamheid en wijnbouw.

Bij Wijndomein Bergen staan onze leden centraal. Ze zijn altijd welkom om te genieten van een prachtige wandeling over het domein of voor een persoonlijke inspectie van hun eigen wijnstokken.

In tegenstelling tot commerciële wijngaarden, verkopen wij geen wijnen. Alle gebottelde flessen worden eerlijk verdeeld onder onze leden. Dat zit gewoon bij je lidmaatschap, zonder extra kosten.

Op deze manier kan onze wijngaardenier zich volledig concentreren op de duurzaamheid van de wijngaard en de kwaliteit van de wijnen die we produceren. 

Ons streven is om de allerbeste wijnen te maken die mogelijk zijn op het unieke terroir van Domein Bergen.

 Dit is waar wij voor staan:

Geen bemesting. Wij geloven in langzame groei en de ontwikkeling van een gezond voedselbodemweb. Door geen bemesting toe te passen, kunnen de planten voedingsstoffen halen uit diepere en bredere bodemlagen. Dit resulteert uiteindelijk in sterkere en veerkrachtigere wijnranken.
Moderne druivenrassen. Wij hebben vertrouwen in de kwaliteit van deze nieuwe druivenrassen. Deze rassen zijn resistenter tegen ziekten, waardoor chemische bestrijdingsmiddelen overbodig zijn. Op deze manier kunnen we op een natuurlijke en duurzame wijze wijn produceren.
Biodiversiteit. Wij geloven dat een rijke biodiversiteit bijdraagt aan de kracht van onze wijnranken, het unieke terroir van ons domein en de kwaliteit van onze toekomstige wijnen. Daarom creëren wij een prachtig voedselbos en bevorderen we de groei van wilde kruiden rondom onze wijngaarden.

De kwaliteit van Nederlandse wijnen
wordt steeds beter

Wijnbouw in Europa

#1

Klimaat

De druivenplant is sterk en kan goed tegen langdurigere periodes van droogte. Warme zomers met veel zonuren zijn helemaal perfect.

Hoewel er de komende jaren gemiddeld minder neerslag wordt verwacht, zullen de buien wel steeds heviger worden. Een gezonde bodem die het regenwater goed opneemt en vasthoudt als een spons wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse landbouw.

Domein Bergen bereidt zich voor op het klimaat van de toekomst.

Wijnstok opkweken

#2
Nieuwe druivenrassen

Het ontwikkelen van een nieuw succesvol druivenras is zeer tijdrovend, vaak gaan hier meerdere decennia overheen. Zo was men 100 geleden al op zoek naar resistentere druivenrassen voor duurzame wijnbouw.

Pas rond de eeuwwisseling kwamen de succesvolle nieuw rassen, zoals de Regent en Solaris op de markt. Omdat deze rassen ook een paar weken vroeger oogstrijp waren, bleken ze zeer geschikt voor de Nederlandse wijnbouw.

Vele moderne, resistente druivenrassen die de laatste jaren op de markt zijn gekomen of nog gaan komen, zijn ontwikkeld in Duitsland, Zwitserland en Hongarije.

Domein Bergen werkt met nieuwe moderne druivenrassen die perfect passen bij onze bodem en ons klimaat.

Wijn en Wijngaard

#3
Kennis

Hoewel de Romeinen 2000 jaar geleden al wijn verbouwden in Nederland, zijn op dit moment de meeste Nederlandse wijngaarden pas enkele decennia oud.

De beste wijngaardeniers in Nederland zijn kleinschalig en focussen zich op kwaliteit en duurzaamheid.

Nieuw zijn de voedselbossen in Nederland. Door middel van een ecologisch evenwicht door ontworpen biodiversiteit, wordt geëxperimenteerd met duurzame voedselvoorziening voor nieuwe generaties.

Domein Bergen integreert duurzame wijngaarden in een gastronomisch voedselbos.

Gepersonaliseerd Cadeau

  • Je eigen wijnstok op de nieuwe ledenwijngaard van Domein Bergen.
  • We nemen je mee in alle voorbereidingen, ontwikkelingen en resultaten  met updates, foto's en video’s. We houden niets achter en we delen alles met je.
  • Je bent altijd welkom op het domein voor een mooie wandeling en een persoonlijke inspectie van je eigen wijnstokken.
  • Je ontvangt uitnodigingen voor exclusieve leden-events zoals oogstfeesten, blending parties en barreltastings.
  • Je deelt mee in alle gebottelde opbrengsten van de wijngaard, zolang je lid bent in het jaar van de oogst. Ook als je wijnen pas jaren worden gebotteld deel je gewoon mee.
50%
Je eigen wijnstok
het leukste cadeau voor de èchte wijnliefhebber
ONTVANG INFORMATIE


Geef een wijnstok cadeau op Domein Bergen

Wat schrijven de media

Meeste zonuren
"Over de locatie is uiteraard goed nagedacht. Bergen heeft de meeste zonuren aan de westkant van het land en dat is de beste brandstof voor druiven. Bovendien is de grond klei op zand en dat betekent dat er vrij veel mineralen in zitten."
Misset Horeca over de wijngaard op Domein Bergen
Misset Horeca, vakblad

Exclusieve wijngaard

"Het is een ’exclusieve’ wijngaard,  uitsluitend voor leden. Ieder lid heeft een eigen wijnrank. Dat moet uiteindelijk eigen wijn worden.


Half werk, daar doet De Moel niet aan. Zo heeft hij verschillende deskundigen erbij gehaald. Die adviseurs behoeden hem voor beginnersfouten en kinderziektes. ,,Zoals dat je het draad te lang spant. Het moet juist kort!’’

Noord-Holland Dagblad over de Wijngaard op Domein Bergen
Noord-Hollands Dagblad

Gastronomie

“Met Domein Bergen zet Sico een nieuwe stap in de gastronomie. Het zal nog wel even duren voordat hij vol trots zijn eigen wijn in zijn restaurant zal serveren.


Maar één ding is nu al zeker: de gerechten zullen er uitstekend bij passen.”
Peter Klosse over wijngaardenier Sico de Moel
Peter Klosse, smaakprofessor
het leukste cadeau voor de èchte wijnliefhebber