18 juli 2023 
2 min. leestijd

Voedselbos te koop

Altijd al een voedselbos willen bezitten? Er is er nu eentje te koop bij Park Lingezegen!

Een unieke kans voor natuurliefhebbers en duurzame boeren: de provincie Gelderland biedt dit najaar een prachtig stuk (voedsel)bos te koop aan in Park Lingezegen, bij Landerij De Park. Met een oppervlakte van maar liefst 13 hectare, bestaande uit drie aangesloten percelen, biedt dit bijzondere stuk grond een schat aan mogelijkheden voor kleinschalige biologische landbouw en het ervaren van de natuur in al haar pracht.


Unieke Aanbieding

Dit (voedsel)bos, gelegen aan de noordelijke rand van Park Lingezegen, is een ware parel in het landschap. Omringd door groen, grenzend aan het Kasteelpad en de Notenlaan, is het een idyllische locatie die een rustgevende ambiance biedt voor iedereen die de drukte van het stadsleven wil ontvluchten.

De provincie heeft ervoor gekozen om de verkoop via een openbare inschrijving te laten verlopen. Geïnteresseerden kunnen zich straks op de website van de provincie uitgebreide informatie verschaffen en hun belangstelling kenbaar maken. De inschrijving blijft dan gedurende zes weken open. Het is belangrijk om te benadrukken dat alle drie de percelen als één geheel verkocht worden; een gedeeltelijke aankoop is dus niet mogelijk.


Toekomst voor Duurzame Landbouw

Als onderdeel van Park Lingezegen is het duidelijk dat het voedselbos niet geschikt zal zijn voor intensieve landbouw. Gelukkig biedt dit juist een uitgelezen kans voor kleinschalige, biologische landbouwprojecten. Een mogelijke bestemming voor dit bijzondere stuk grond is een verkoop aan een partij zoals Herenboeren, die in de nabije omgeving al een collectieve boerderij hebben opgericht. Hier kunnen mensen terecht om op kleinschalige wijze hun eigen voedsel te verbouwen, met de ondersteuning van ervaren landbouwers van de organisatie.

In Park Lingezegen zijn er al andere landbouwgronden in handen van stichtingen en organisaties die zich naast natuurbeheer ook richten op kleinschalige, biologische landbouw. Een extra bijzonderheid is dat deze projecten vaak mensen met een beperking een waardevolle kans bieden om te werken in de landbouw, zelfs als zij moeilijk aan de slag komen op de reguliere arbeidsmarkt.


Een Groene Oase

Voor wie het hectische stadsleven wil verruilen voor een leven dichter bij de natuur, biedt dit voedselbos een unieke gelegenheid. Met een scala aan flora en fauna, omgeven door prachtige wandel- en fietspaden in Park Lingezegen, is dit een plek waar mens en natuur in harmonie kunnen leven.


Vraagprijs Voedselbos

Helaas blijft de vraagprijs voor het bosperceel nog een goed bewaard geheim tot de inschrijving opent. Tot die tijd zal de provincie geen verdere informatie verstrekken over het terrein. Maar voor diegenen die hun hart hebben verloren aan het idee van een eigen voedselbos, is het de moeite waard om de internetpagina van de provincie goed in de gaten te houden voor het moment van inschrijving.


Een Droom die Uitkomt?

Voor velen zal de gedachte aan het bezitten van een voedselbos slechts een droom blijven, maar voor enkelen zal deze unieke kans werkelijkheid worden. Met de verkoop van dit (voedsel)bos hoopt de provincie Gelderland een nieuwe duurzame toekomst te creëren, waar mens en natuur samen kunnen floreren.

Dus, als je altijd al hebt gedroomd van het bezitten van een stukje natuur en duurzame landbouw, houd dan deze pagina goed in de gaten en wie weet gaat jouw droom straks in vervulling in het prachtige Park Lingezegen!

Reactie plaatsen