Wijn van je eigen wijnstokken
participeren in een nieuwe Nederlandse wijngaard
“Over de locatie is uiteraard goed nagedacht. Bergen heeft de meeste zonuren aan de westkant van het land en dat is de beste brandstof voor druiven. Bovendien is de grond klei op zand en dat betekent dat er vrij veel mineralen in zitten.”
Domein Bergen kiest voor de aanplant van de druivenrassen muscaris, sauvitage en souvignier gris voor de witte wijn en de blauwe druiven cabernet cortis, laurot en monarch voor de rode wijn. Sauvitage en Laurot staan vooralsnog nergens aangeplant in Nederland. Dat maakt nieuwsgierig.
Domein Bergen is een belofte voor de toekomst. Er is nu nog niks te zien of te proeven. De eerste wijnen worden geoogst in 2023 en gebotteld in 2024.
“Met Domein Bergen zet hij een nieuwe stap in de gastronomie. Het zal nog wel even duren voordat hij vol trots zijn eigen wijn in zijn restaurant zal serveren. Maar één ding is nu al zeker: de gerechten zullen er uitstekend bij passen.”